Posted on

Tips voor het leren combineren van dameskleding

Iedere vrouw herkent zich in dit probleem; een kast vol met kleren, maar het gevoel hebben dat je niks hebt om aan te trekken. Hierdoor sta je uren voor de kast, voordat je eindelijk het leuke kledingstuk hebt gevonden. En dan het volgende probleem: hoe combineer ik dat leuke kledingstuk?

Tegenwoordig kan vrijwel alles bij elkaar gedragen worden bijvoorbeeld printjes, stippels en dierenprints. Toch kan het combineren lastig blijven. Daarom geven wij jou vandaag een aantal tips zodat je nooit meer lang voor de kledingkast hoeft te staan.

Tip 1: Overzichtelijke kledingkast
Hang dezelfde kleuren bij elkaar. Dit zorgt voor een duidelijk en rustig overzicht. Handig is om je kledingkast met regelmaat een keer uit te zoeken. De kleren die je op dat moment niet meer aandoet, doe je in een bak naar boven of gooi je weg. Hoe minder keuzes je hebt, hoe makkelijker.

Tip 2: Basic is the key
Basic kledingstukken is een must in je kledingkast. Deze kun je altijd combineren en blijven tijdloos. Zorg ervoor dat je een goede zwarte en witte broek in je kast hebt liggen, een jeans die bij je past, basic shirtjes/blousjes (zonder print) en basic jasje of blazer. Dit zijn items die altijd, met iedere trend, weer uit de kast gehaald kan worden.

Tip 3: Combineer van te voren
Ben je een middagje of avondje vrij? Of heb je de volgende dag een bepaalde gelegenheid? Combineer van te voren kledingstukken. Pak kledingstukken uit de kast en ga langs alle andere kledingstukken, om te kijken wat bij elkaar past. Zo vindt je gemakkelijk combinaties die je eerder niet had kunnen vinden.

Tip 4: Draag kleuren die passen bij jou
Laat jezelf stralen in de kleuren die bij jou passen. Een kleur waar jij jezelf prettig in voelt, laat je meer stralen dan kleuren waar jij niet comfortabel bij bent. Je oog-, haar- en huidskleur vertellen al veel welke kleuren bij jou staan. Hulp nodig bij het vinden van jouw kleur? Kom een keer langs en wij helpen jou zoeken.

Tip 5: Werk met laagjes
Een outfit kan al heel anders ogen door gebruik te maken van verschillende laagjes. Een voorbeeld is om een kraagje onder een trui te dragen en daarover een stoer leren jas. Hierdoor creëer je een net leuker effect en kun je eindeloos door combineren.

Tip 6: Volg niet elke trend
Je kent vast wel het gevoel dat je spijt hebt van een bepaalde kledingstuk? Je hebt het gekocht, omdat je iemand anders erin hebt gezien of het helemaal in de mode is. Niet alle modetrends zijn voor jou geschikt. Bij twijfel niet doen, heeft mijn moeder mij altijd geleerd en dat is het beste advies wat ik je kan geven.

Tip 7: Durf
Eigenlijk komt alles erop neer, dat je moet durven te combineren. Als het past, je voelt je er prettig in en het staat leuk; draag het!

Wil je een keer niet combineren?
Pak leuke accessoires erbij en geef jouw outfit een extra touch!

>> ontdek dameskleding bij Siezz.