Posted on

BLACK OF WHITE? Wanneer kun je het beste zwarte en wanneer juist witte kleding dragen?

Black of White

Zwarte of witte kleding, wat weerkaatst goed de warmte terug in de zomer?
Bekend is dat witte kleding de stralen van de zon weerkaatst, terwijl zwarte kleding ze absorbeert.

Maar warmte komt niet alleen van de zon; je eigen lichaam straalt ook warmte uit. Wanneer die lichaamswarmte je witte kleding raakt, wordt die warmte teruggekaatst op het lichaam, waardoor je eigenlijk niet kunt afkoelen. Komt je lichaamswarmte met zwarte kleding in contact dan houdt die kleding de warmte vast in plaats van terug te kaatsen.

In zwarte kleding koel je dus ook gemakkelijk terug af, als je kleding tenminste los genoeg zit zodat het lekker kan doorwaaien.

Dus ben je van plan om de hele dag in in een bloedhete omgeving te verblijven, ga voor zwart. Het is weinig kleurrijk, maar je blijft er koel bij!

Shop hier alle zwarte en witte (soms gecombineerd met een ander kleurtje) kleding!

Posted on

Brown it is! DE trendkleur van dit najaar is bruin!

Ben jij ook zo’n fan van de kleur bruin? Dan kan je naar hartenlust shoppen dit najaar want de winkels liggen er vol mee.

Bruin is een zogenaamde neutrale kleur. Neutrale kleuren zijn rustig en vormen de basis voor je gaderobe. Je kunt alleen neutrale kleuren dragen of ze combineren met een lichte of sprekende kleur. Of combineer verschillende tinten bruin & beige met bijvoorbeeld een ruit of bloem print.

Kies de juiste kleur bruin. Het is heel belangrijk dat je een bruintint uit kiest die niet te dicht bij je eigen huidskleur ligt. Ga dus voor bruin dat ofwel een stuk lichter of donkerder is dan je huidskleur.

Bruin is een kleur die veel voorkomt in de natuur en is er in veel verschillende tinten. De verschillende tinten worden vaak uitgedrukt in namen uit de natuur: walnootbruin, koffiebruin, kastanjebruin, leembruin, chocoladebruin, kaneelbruin.

Bruin is een oer kleur, de kleur van de aarde.  Deze kleur staat voor standvastigheid, warmte, vertrouwen en harmonie. Bruin is een kleur om bij tot rust te komen. Personen die graag bruin dragen staan stevig met de voeten op de grond en houden niet van poespas.

Wisten je trouwens dat bruin de meest voorkomende oog kleur is!

Nieuwsgierig naar onze bruine collectie? Shop hier al onze bruine items.

 

 

 

 

Posted on

Florèz jeans de comfortabele perfecte fit

Florèz, opgericht in 2016 in Amsterdam. Floris en Angela droomde van een eigen kledinglabel en hebben deze droom samen met Floris zijn oom Cengiz werkelijkheid laten worden.

Cenzig heeft al 40 jaar ervaring in de fashionindustrie in Istanbul en Amsterdam en heeft zelfs zijn eigen fabriek.

Zijn Turkse achtergrond is de inspiratie voor het logo van Florèz, de tulp. Ooit gaf een Turkse Sultan de Nederlandse koning tulpenbollen en zaden. Hieruit is uiteindelijk een complete tulp industrie ontstaan. De tulp zie je terug in de knopen en sinds kort is deze ook heel klein geborduurd terug te vinden op de jeans.

Florèz gebruikt de nieuwste technieken om de mooiste wassingen te creëren in hun jeans. Hier komt geen water, steen of zand aan te pas. De wassingen worden d.m.v. een lazer in de broek gebrand, dit proces gaat veel sneller en geeft een stoerder effect.

Florèz maakt gebruik van de nieuwste materialen zoals modal en tencel. Door de juiste samenstelling van materialen, krijg je een comfortabele, zachte jeans die perfect in form blijft.

De jeans van Florèz wordt op een eerlijke manier geproduceerd. De broeken hebben een perfecte comfortabele fit en er is een model voor elk figuur!

Neem hier snel een kijkje bij de nieuwste Florez jeans!

Posted on

Een nieuw seizoen een nieuw merk! Inwear

We starten dit zomer seizoen met een nieuw merk Inwear, althans nieuw bij ons in de collectie dan tenminste want ik denk dat bij de meeste vrouwen rond de 40-50 dit een merk is wat ze van een aantal jaar geleden kennen.

Dit Scandinavische merk is opgericht in 1969 in Kopenhagen door de toen 18 jaar oude Niels Martinsen. Inwear werd opgericht als een modelabel voor coole, stadse meisjes met een vrouwelijke en zelfverzekerde uitstraling.

Onveranderd is de ambitie om kleding te maken voor de 30-45-jarige moderne, zelfbewuste vrouw die houdt van een sexy, elegante en urban look. InWear brengt comfortabele, vrouwelijke en betaalbare collecties met oog voor pasvorm en details. De designs zijn van hoge kwaliteit en hebben een internationale stijl met een eigenzinnige twist.

InWear wordt op dit moment in 18 landen verkocht.  Ze brengen 4 collecties per jaar die verspreid zijn over 10 levermomenten, zodat er het hele jaar door nieuwe items in de winkels liggen.

Inwear wisselt binnen de collecties af met mooie basis items en wat gekkere stijlen met leuke prints. Deze mooie mix past precies bij wat wij willen uitstralen bij Siezz. Wij zijn Inwear fan omdat de prijs-kwaliteit verhouding erg goed is.

Neem gauw een kijkje bij onze Inwear collectie.

 

 

Posted on

De nieuwste voorjaarstrends voor 2019!

De trendkleuren 

Als je houdt van een kleurtje, kies dan voor geel. Geel wordt nl de grote zomerkleur van 2019. Ik weet dat niet iedereen gecharmeerd is van geel, maar er zijn tegenwoordig zoveel kleuren geel, dat het echt de moeite waard is om geel weer een kans te geven. Of kies anders voor een item met een geel accent. Klik hier voor alle gele items!

Rood, is ook niet weg te denken uit het kleurbeeld van deze zomer. Rood, de kleur van de liefde, passie en energie! Weet je trouwens dat er wetenschappelijk bewezen is dat rode kleding je aantrekkelijker maakt en je er meer energie van krijgt. Dus, waar wachten we nog op? Ga opzoek naar jouw favoriete rode kledingstuk! Klik hier voor alle rode items!

De rok lengte /jurk lengte

Alle knielange rokken en jurken mogen weer de kast in, aankomend voorjaar wordt het mini, midi of zelfs maxi. De maxi lengte is makkelijk als je bennen nog niet veel zon hebben gezien maar je toch geen panty of legging meer aan wilt. De minirok is meestal recht en strak, de midi rok loopt uit of is wijd. Dus kies de lengte waar je je het prettigst in voelt. Klik hier voor al onze rokken/jurken!

Print of effen?

Dé prints voor deze zomer zijn toch nog steeds de dierenprints. Tijger, panter, zebra en slangenprint, ze zijn niet weg te denken uit het modebeeld. Ook in de schoenmode komt deze trend terug. Ben je niet zo van de dierenprints of heb je je kast er al mee volhangen dan zijn de bloemen en ruitprints een leuke aanvulling op je collectie. En natuurlijk hebben wij ook altijd heel veel effen basis items in de collectie van Studio Anneloes en YAYA.

Bekijk hier onze hele collectie.

Posted on

De nieuwste broeken trends voor voorjaar 2019!

De eerste voorjaarsitems komen langzaam onze winkel binnen. Het merk dat het startschot geeft voor de voorjaars/zomercollecties is Studio Anneloes.
Buiten is het nog koud, en we verwachten ook nog wat vorst en sneeuw de komende tijd, maar in gedachten dwalen we in de winkel al af naar zonnige lentedagen. De heldere kleuren uit de collectie van Studio Anneloes, L.O.E.S. en Yaya maken je vrolijk.
Gelukkig zitten er zo vroeg in het seizoen ook nog wat warme vestjes en gebreide topjes bij, die ook al prima nu te dragen zijn. Combineer ze met een mooie jurk uit de wintersale en je kunt beide het hele jaar door dragen!

 

Nieuwe broeken trends voorjaar 2019!

 

De Bootcut broek:

Vorig seizoen zagen we bekende nederlanders al in de bootcut broek rondlopen maar ook wij kunnen er niet meer omheen. Dit seizoen is deze broek, met de oh zo herkenbare wijder uitlopende broekspijpen uit de jaren ’70, back!
Met de bootcut terug in het modebeeld is het kiezen van de juiste broek wel een stuk lastiger geworden want net nu iedereen gewend was aan de strakke vorm van de skinny zijn daar opeens weer de wijde pijpen…

Voor wie is hij geschikt: De bootcut broek sluit nauw aan rond bovenbenen en billen en wordt iets wijder vanaf de knieën tot de enkels. Deze broeken maken je benen net iets langer en de heupen net iets smaller dus deze broek is het mooiste voor wie bredere heupen dan schouders heeft en voor het zandloper figuur. Studio Anneloes heeft de Flair bonded  en de Flair Check in de collectie.

De Flair pants:

Deze broek heeft wijde pijpen en kun je onderverdelen in twee types. Eentje die rond de knieën nog nauw aansluit maar vanaf de knieën tot enkels heel wat wijder wordt. En daarnaast is er de flare die vanaf de heupen al wijd is en naar beneden toe steeds breder wordt. Je benen worden een stuk langer in deze broek dus voor de lange slanke vrouw een erg mooi model maar ben je niet zo groot draag er dan hoge hakken onder en zorg dat de pijp tot op de grond komt dan smokkel je er onopvallend wat centimeters lengte bij. Het wat rechte figuur wordt ronder door dit model en het wat rondere figuur wordt juist meer in evenwicht gebracht door de wijde pijpen. Ik zeg doen deze trend! De Marilyn trouser van Studio Anneloes is een model met wijde pijpen.

De Skinny jeans:

Gelukkig nog niet uit het modebeeld verdwenen: De skinny is een zeer nauw aansluitende broek, deels gemaakt van stretchstof. Voor iedere vrouw met een slank onderlichaam is dit de ideale broek om het accent op je slanke benen te leggen. Ook de vrouwen met een breder onderlichaam kunnen de skinny dragen mits je deze combineert met een top wat je bovenlichaam wat breder maakt voor de balans en draag er wel een hak onder voor wat lengte. Studio Anneloes heeft bv de Margot trouser in de collectie. Deze is er in verschillende kleuren en met en zonder bies. Ga je liever voor Jeans, kijk dan eens bij de collectie van YAYA.

 

 

 

 

Posted on

Pluisjes op je trui, hoe kom je er vanaf!

Baal jij daar ook zo van, ben je net helemaal happy met je nieuwe trui, zit hij na een paar keer dragen al onder de pluisjes. Gooi je trui niet meteen in de prullenbak, er zijn nl genoeg dingen die je eraan kunt doen om je trui te redden.

Hoe komen de pluisjes op je trui?

De vervellende pluisjes ontstaan door wrijving. Dit gebeurt tijdens het dragen maar ook tijdens het wassen. Vooral op plekken waar veel wrijving zit zoals onder de armen en aan de mouwen. Het meest pluisgevoelig is wol maar ook acryl, polyester en viscose kunnen pluizen.

Hoe krijg ik de pluisjes van mijn trui?

Er zijn verschillende manieren om de pluisjes van je trui af te halen. Wat ik de meeste makkelijke manier vind is gewoon met een scheermesje. Het beste kan je een wegwerpscheermesje gebruiken omdat het mesje er bot van wordt. Je gaat rustig met het mesje van boven naar beneden over je wollen trui en scheert zo de pluisjes van je trui. Het resultaat: een gladde trui!

Je kunt ook een speciaal apparaatje kopen de pluizendief.  Met dit apparaatje haal je makkelijk alle pluisjes van je trui. Belangrijk is wel dat je de trui op een gladde ondergrond legt.

Je kunt de pluisjes ook voorzichtig los knippen met een nagelschaartje. Dit is alleen niet zo handig als je trui helemaal onder de pluisjes zit.

Hoe voorkom je pluisjes op je trui?

Voorkomen van pluisjes is natuurlijk nog beter. Hoe doe je dat? Kijk goed op het waslabel en was wollen kleding binnenstebuiten op een wolwasprogramma, 30 graden met (ook heel belangrijk) maar een paar druppels wasmiddel of liever nog een beetje natuurazijn. Je kan je trui ook in een speciale waszak wassen zodat hij niet langs andere kledingstukken schuurt.

Gooi je trui niet in de droger maar leg hem op een handdoek op bv een wasrek te drogen. Als hij bijna droog is kan je hem op een hangertje verder laten drogen.

Shop hier de mooiste truien en vesten.

 

 

 

 

 

Posted on

De mooiste merken uit de Sale voor haar

Wij vrouwen zijn dol op SALE. We speuren diverse sites af en kunnen uren live shoppen opzoek naar de leukste koopjes. De sale is voor sommige van ons de beste periode van het jaar. En daarom selecteerden we speciaal voor jullie een aantal merken uit de SALE.

De travelkwaliteit van Studio Anneloes

Studio Anneloes is een merk wat je relatief maar weinig is de sale tegenkomt. De travelkwaliteit is door zijn kenmerken “strijkvrij” en “kleurvast” erg populair. Bovendien draagt het materiaal erg comfortabel en kan je er een zakelijke maar ook sportieve look mee creëren. Dus perfect voor de werkende vrouw maar ook voor een dagje thuis met de kids.

Studio Anneloes komt met zo’n 10 collecties per seizoen die in beperkte oplagen geproduceerd worden. Er blijft dus maar weinig over voor de SALE. We hebben soms wat laatste maten afgeprijsd maar daar moet je altijd snel bij zijn.  Klik hier voor onze Studio Anneloes SALE!

Fashion with passion van Label Nick

Label Nick is een Nederlands ontwerp wat zich kenmerkt door collecties bestaande uit tijdloze, stijlvolle items gemaakt van luxe stoffen. Alle kledingstukken worden geproduceerd uit natuurlijke, zachte materialen van goede kwaliteit,
zoals prachtig wol uit Italië en stoffen uit Portugal. De items zijn goed te combineren en
zorgen voor een stevige basis in de garderobe. Nieuwsgierig naar alle Label Nick SALE klik hier!

Juffrouw Jansen, elegant, sexy en een tikje eigenwijs!

In de collectie van Juffrouw Jansen worden voornamelijk  soepele jerseykwaliteiten gebruikt en alle items hebben een perfecte pasvorm, hierdoor scoren ze hoog in draagcomfort. Juffrouw Jansen heeft een voorliefde voor de kleur zwart en flirt daarnaast graag met stippen, strepen en dierenprints. De keuze voor draagbare stoffen met mooie structuren en spannende kleurcombinaties resulteert in uitgebalanceerde collecties. Neem hier gauw een kijkje bij onze Juffrouw Jansen Sale!

Jane Lushka er goed uitzien is je goed voelen

Jane Lushka kent geen complex verhaal of strategie – het is gewoon een mindset ! Heerlijke draagbare stoffen en ontwerpen geïnspireerd door de dagelijkse dingen in het leven. Modellen voor iedere vrouw, voor ieder moment!  Dus neem hier gauw een kijkje bij onze Jane Lushka SALE!

 

WE LOVE SALE! Jij ook? Klik hier voor alle merken in de SALE!

Posted on

De leukste sinterklaascadeautjes

Sinterklaas is weer bijna in het land. De periode van gezelligheid, snoep en cadeautjes. Misschien vier jij dit jaar Sinterklaas met pakjesavond of met een surprise of op een andere leuke manier. Ook bij Siezz hebben wij verschillende cadeautjes om te geven of om te krijgen. In deze blog zetten wij de leukste cadeaus op een rij.

Verder lezen De leukste sinterklaascadeautjes

Posted on

Tips voor het leren combineren van dameskleding

Iedere vrouw herkent zich in dit probleem; een kast vol met kleren, maar het gevoel hebben dat je niks hebt om aan te trekken. Hierdoor sta je uren voor de kast, voordat je eindelijk het leuke kledingstuk hebt gevonden. En dan het volgende probleem: hoe combineer ik dat leuke kledingstuk?

Tegenwoordig kan vrijwel alles bij elkaar gedragen worden bijvoorbeeld printjes, stippels en dierenprints. Toch kan het combineren lastig blijven. Daarom geven wij jou vandaag een aantal tips zodat je nooit meer lang voor de kledingkast hoeft te staan.

Verder lezen Tips voor het leren combineren van dameskleding

Posted on

Heb jij de nieuwe collectie van Label Nick gezien?

De nieuwe collectie van Label Nick is er weer! En hij is weer ontzettend leuk. Label Nick is een nieuwe Nederlands dameskledingmerk, voor vrouwen van jong tot oud. Nick Vervoort, zoals de oprichter heet, heeft het label in 2017 opgericht. Label Nick kenmerkt zich door collecties bestaande uit tijdloze, stijlvolle items gemaakt van luxe stoffen. Alle kledingstukken worden geproduceerd uit natuurlijk, zachte materialen. Verder lezen Heb jij de nieuwe collectie van Label Nick gezien?