Posted on

Pluisjes op je trui, hoe kom je er vanaf!

Baal jij daar ook zo van, ben je net helemaal happy met je nieuwe trui, zit hij na een paar keer dragen al onder de pluisjes. Gooi je trui niet meteen in de prullenbak, er zijn nl genoeg dingen die je eraan kunt doen om je trui te redden.

Hoe komen de pluisjes op je trui?

De vervellende pluisjes ontstaan door wrijving. Dit gebeurt tijdens het dragen maar ook tijdens het wassen. Vooral op plekken waar veel wrijving zit zoals onder de armen en aan de mouwen. Het meest pluisgevoelig is wol maar ook acryl, polyester en viscose kunnen pluizen.

Hoe krijg ik de pluisjes van mijn trui?

Er zijn verschillende manieren om de pluisjes van je trui af te halen. Wat ik de meeste makkelijke manier vind is gewoon met een scheermesje. Het beste kan je een wegwerpscheermesje gebruiken omdat het mesje er bot van wordt. Je gaat rustig met het mesje van boven naar beneden over je wollen trui en scheert zo de pluisjes van je trui. Het resultaat: een gladde trui!

Je kunt ook een speciaal apparaatje kopen de pluizendief.  Met dit apparaatje haal je makkelijk alle pluisjes van je trui. Belangrijk is wel dat je de trui op een gladde ondergrond legt.

Je kunt de pluisjes ook voorzichtig los knippen met een nagelschaartje. Dit is alleen niet zo handig als je trui helemaal onder de pluisjes zit.

Hoe voorkom je pluisjes op je trui?

Voorkomen van pluisjes is natuurlijk nog beter. Hoe doe je dat? Kijk goed op het waslabel en was wollen kleding binnenstebuiten op een wolwasprogramma, 30 graden met (ook heel belangrijk) maar een paar druppels wasmiddel of liever nog een beetje natuurazijn. Je kan je trui ook in een speciale waszak wassen zodat hij niet langs andere kledingstukken schuurt.

Gooi je trui niet in de droger maar leg hem op een handdoek op bv een wasrek te drogen. Als hij bijna droog is kan je hem op een hangertje verder laten drogen.

Shop hier de mooiste truien en vesten.