Posted on

7 wasvoorschriften tips voor Studio Anneloes

Studio Anneloes staat bekend om haar travelkwaliteit, dit heeft ook andere wasvoorschriften nodig dan bijvoorbeeld katoen. De kleding van Studio Anneloes wordt gemaakt van polyamide en elasthan. Dit is een combinatie van stoffen dat ook vaak in de sportindustrie wordt toegepast. Het zorgt ervoor dat de kleding; ademend, snel drogend, duurzaam, pillingvrij, easy care (makkelijk wasbaar), eco vriendelijk, kreukvrij en UV beschermend is.

Tip 1: Zorgvuldig aan- en uittrekken van de kleding
De kleding van Studio Anneloes is gemaakt van de unieke stretch van de travel kwaliteit. Het heeft een hoog draagcomfort en daarom erg geliefd. De naaigarens die gebruikt worden tijdens de productie bevatten minder stretch dan de stof zelf. Om te voorkomen dat de garens uit haar fatsoen gaan, is het van belang om de kleding zorgvuldig aan- en uit te trekken.

Tip 2: Niet strijken
De Travel kwaliteit is easy care oftewel je hoeft het kledingstuk niet te strijken. Mocht je dit wel willen doen dan is het verstandig om het kledingstuk binnenstebuiten te strijken. Gebruik een droge en schone theedoek tussen de strijkbout en het kledingstuk en strijk het kledingstuk op 1 puntje (maximaal 110 graden) zonder stoom.

Tip 3: 30 graden was
De Travel kwaliteit hoeft niet op een hoge wasprogramma gewassen te worden. 30 graden is meer dan voldoende om de kledingstukken schoon te krijgen.

Tip 4: Niet in de droger
De kledingstukken drogen van nature heel snel, vanwege de Travel kwaliteit stof. Om die reden hoef je de kledingstukken niet in de droger te doen. Daarnaast voorkom je ermee dat er pluisvorming op de kleding komt, door de pluisjes in de droogtrommel. Hang na het wassen de kleding nat uit, om op die manier de kleding te laten drogen.

Tip 5: Witte was met de hand
Wit heeft de neiging om grauw te worden. Door de witte kledingstukken met de hand te wassen, voorkom je dat vuildeeltjes die altijd in de wasmachine bevinden, op de kledingstukken trekken. Doe de witte was niet op een handwas programma. Het werkt het beste als je de kledingstukken wast in schoon, lauw water van ongeveer 30 graden. Gebruik vloeibaar fijnwasmiddel en voeg een scheutje witte azijn toe.

Tip 6: Centrifugeer laag
Het is belangrijk dat de kledingstukken op een laag centrifugeerstand wordt gewassen. Voornamelijk voor de blouses en shirts. Anders vermindert de stretch en zitten de kledingstukken niet meer in hun oorspronkelijk vorm.

Tip 7: Waspoeder in plaats van wasmiddel
De laatste tip voor het wassen van de Studio Anneloes kledingstukken en voor in het algemeen: gebruik liever waspoeder in plaats van wasmiddel. Wasmiddel lost niet altijd op, waardoor er langzamerhand een vettige laag ontstaat in de wasmachine.

Dit artikel is geschreven voor de kledingstukken van Studio Anneloes, maar alle bovenstaande tips zijn van belang bij het wassen van travel kwaliteit. Ook de kledingstukken van Jane Lushka en Zip73 vallen hieronder.